Uvjeti poslovanja – Naturaleza Tinkture

UVJETI PRODAJE

Ovi uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) proizvoda ponuđenih u web dućanu tinktura-zdravlje.com (u daljnjem tekstu «robe») je Argus Elektronika d.o.o., sa sjedištem na adresi Nova cesta 28/1, 10000 Zagreb, E-mail: argus.elektronika@inet.hr, OIB:76873118561, IBAN: HR8523600001101393585, a Kupac robe je posjetitelj internet kataloga tj. stranice koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

NARUČIVANJE

Roba se naručuje elektronskim obrascem na web trgovini ili putem e-mail poruke.

Kupac mora ispuniti formu za naručivanje ili se registrirati s osnovnim podacima za naplatu i dostavu željenih proizvoda te će elektronskom poštom biti obaviješten o izvršenoj narudžbi. Po odabiru proizvoda možete kliknuti na njegove detalje i saznati sve o njemu te ga bolje pogledati, a želite li ga kupiti, samo kliknete na košaricu i on će se odmah naći u njoj. U košarici možete birati količine, kao i odustati od kupnje. U svakom trenutku vaša vam je košarica vidljiva i dostupna te možete mirno nastaviti pregledavati našu ponudu. Po završetku kupnje ili naručivanja, vratite se na košaricu i odaberite završiti narudžbu. Obavijest o uspješno izvršenoj kupnji će vam stići na e-mail adresu, a u nekim slučajevima ćemo vas kontaktirati i telefonski (nedostupna roba, odabir nekompatibilnih proizvoda i sl.).

Kod naručivanja e-mailom, narudžba treba sadržavati naziv, model i količinu robe koja se naručuje, puno ime i prezime kupca-naručitelja i primatelja pošiljke (i/ili naziv tvrtke i MB za R1 račun), točnu adresu s poštanskim brojem mjesta, te rok uručenja i željeni način plaćanja. Obavezno navesti broj telefona ili mobitela zbog moguće provjere narudžbe i uručenja pošiljke.

PLAĆANJE

Plaćanje je moguće izvršiti na sljedeći način:

Uplatnica – Virman – Internet bankarstvo – Pouzećem prilikom preuzimanja robe – PayPalom

Kod plaćanja uplatnicom, virmanom ili Internet bankarstvom, na svoju email adresu dobiti ćete potvrdu narudžbe sa svim podacima potrebnim za uplatu. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune – putem banke, pošte, Fine ili sl. Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo vam naručene artikle.

Kod plaćanja pouzećem ukupan iznos narudžbe se plaća u gotovini dostavljaču.

PayPal kao sustav naplate ne prihvaća HRK kao valutu plaćanja te se naplata se vrši u eurima, a tečaj obračunavamo po središnjem tečaju HNB-a na dan narudžbe. Ako robu želite preuzeti u našoj poslovnici, navedite to prilikom naručivanja.

Detaljnije informacije o načinima plaćanja možete naći na podstranici: NAČINI PLAĆANJA

Roba plaćena putem virmana i PayPala za koju je odabrano preuzmanje u poslovnici Dobojska 36a se čuva 60 dana od uplate na ime kupca, na adresi maloprodaje Dobojska 36a, 10000 Zagreb. Ako se kupac u roku od 60 dana ne javi kako bi preuzeo robu ili kako bi dogovorili isporuku robe, nakon isteka perioda od 60 dana se naplaćuje ležarina, tj. naknada za skladištenje u iznosu 1,33 € + PDV po danu. Nakon tog perioda, kupac može preuzeti robu nakon uplate kompletnog iznosa ležarine, tj. skladištenja i troškova dostave, ako je dostava potrebna.

CIJENE

Sve cijene predstavljaju maloprodajne cijene i izražene su u eurima, te uključuju PDV i vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje. Istaknute maloprodajne cijene važe u trenutku zaprimanja narudžbe. Akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

DOSTAVA

Sva roba naručena do 13 h šalje se GLS-om već istog radnog dana. Rok uručenja je obično 1 do 2 radna dana i ovisi o mjestu primatelja, a može biti već idući radni dan do 8.30, do 10.30 ili iza 10.30 h. Rok uručenja može biti dulji za otoke i manja mjesta, ovisno o rasporedu dostave kurirske službe. U slučajevima kada kurirska služba ne dostavlja u vaše mjesto, paket će vam biti poslan Hrvatskom poštom.  Raspored vožnje i dostupnost dostave GLS-a možete naći ovdje.

Dostava na području Republike Hrvatske se vrši putem GLS kurirske službe i iznosi 5,31 € za pakete mase do 2 kg, 5,57 € za pakete mase od 2,01 kg do 3 kg, 6,90 € za pakete mase od 3,01 kg do 5 kg, 7,43 € za pakete mase 5,01 kg do 10,00 kg, 9,95 € za pakete mase od 10,01 kg do 15 kg i 15,93 € za pakete mase od 15,01 kg od 20 kg (PDV je uračunat u cijenu). S obzirom da na cijenu dostave utječu i drugi čimbenici kao što je volumen proizvoda po izračunu od kurirske službe (formula za izračunavanje volumena je Volumen = 1x najduža stranica + 2x širina + 2x visina) ili velika težina koja se dodatno obračunava za pakete teže od 40,00 kg i obračunava se po dodatnom kilogramu. Za sve nejasnoće ili točan izračun cijene slobodno nas kontaktirajte na 01/3097-084 ili na email argus.elektronika@inet.hr.

NEDOSTACI PROIZVODA I JAMSTVA

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke (npr. oštećenje ambalaže), kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak. U slučaju da proizvod ima skriveni nedostatak (npr. slomljen je dio, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili krivog skladištenja) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda bez korištenja, montaže odnosno stavljanja proizvoda u funkciju – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili umanjenje cijene.

Jamstvo, tehničke upute, upute za sklapanje te upute za uporabu nalaze se priložene uz proizvod, te u smislu čl.42. st 6 Zakona o zaštiti potrošača Argus Elektronika d.o.o. smatra da je kupac na time na jasan i razumljiv način unaprijed obavješten o tim podacima vezanim uz proizvod kao i postojanju usluga koje se nude nakon prodaje.

Ako proizvod ima jamstvo te se na proizvodu pojavi kvar unutar jamstvenog roka kupac je ovlašten izravno kontaktirati Argus Elektroniku d.o.o. ili ovlašteni servis u skladu s uputama na jamstvenom listu. Ako imate bilo kakvih pitanja ili vam treba bilo kakvo pojašnjenje molimo da nas kontaktirate na telefon +385 1 3097 084 ili putem e-maila: argus.elektronika@inet.hr.

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE PROIZVODA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ( NN br. 41/14., 110/15., 14/19. ) na odnose između potrošača i trgovca u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke. Potrošač je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka bez odgađanja a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak. Kao prodavatelj odgovaramo za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca kao i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Za materijalni nedostatak prodane stvari koji se pokaže nakon proteka dvije godine od prodaje stvari ne odgovaramo.

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI ZA UPORABU PROIZVODA

ARGUS elektronika d.o.o. se izuzima do najviše Zakonom dopuštene odgovornosti za moguće neželjene posljedice (štetu i ozljede) nastale zbog lošeg prijevoza, skladištenja, korištenja ili zlouporabe sredstava za samoobranu naručenih ovim putem, tj. ne odgovara za nestručno i nepravilno postupanje istima od strane kupaca i krajnjih korisnika. Punu odgovornost za narudžbu i sve dane podatke u narudžbi te posljedice koje bi mogle nastati uslijed toga, snosi sam kupac i krajnji korisnik.

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine br.41/14) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi pri čemu ćemo vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora. Prigovor možete poslati putem pošte ili elektroničke pošte na adresu: Argus Elektronika d.o.o., Dobojska 36a, 10000 Zagreb, Hrvatska ili e-mail adresu: argus.elektronika@inet.hr

Obvezujemo se u pisanom obliku odgovoriti u roku 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Formular za prigovor preuzmite OVDJE

TRAJANJE UGOVORA

Ugovor koji potrošač zaključi za kupoprodaju proizvoda i usluga je jednokratan ugovor koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane trgovca te izvršenim plaćanjem od strane potrošača, a u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio zaključenog Ugovora potrošača i trgovca.

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete ispuniti i poslati nam na mail.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

UPUTE ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

1. Računanje roka za jednostrani raskid ugovora

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na dnu stranice.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je vama ili trećoj osobi koju ste vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

2. Povrat uplaćenog iznosa

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

3. Povrat robe

Robu vratite ili je predajte nama bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

4. Troškovi povrata robe

Izravne troškove povrata robe snosite sami.

5. Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Proizvod mora biti neoštećen, u originalnoj ambalaži s pripadajućim računom bez vidljivih tragova korištenja. Argus Elektronika d.o.o. zadržava pravo smanjivanja isplaćenog iznosa ovisno o stupnju oštećenja proizvoda ili ambalaže za procjenjeni postotak od ukupne, plaćene cijene.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora preuzmite OVDJE

Potrošač, sukladno odredbama čl. 79. Zakona o zaštiti potrošača nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

1. ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena

2. predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora

3. predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču

4. predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

5. predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave

6. predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima

7. predmet ugovora isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana, ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja trgovca

8. potrošač posebno zahtijevao posjet trgovca radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je potrošač izrijekom zahtijevao, trgovac pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje

hitnih popravaka ili poslova održavanja, potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom

9. predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke

10. predmet ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije

11. ugovor sklopljen na javnoj dražbi

12. predmet ugovora pružanje usluge smještaja koji nije namijenjen stanovanju, pružanje usluge prijevoza robe, usluge najma vozila, usluge isporuke hrane i pića ili usluga vezanih uz slobodno vrijeme, ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju

13. predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.

RJEŠAVANJE SPOROVA

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova:

U slučaju spora, sukladno Zakonu o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova ( NN br. 121/16), predlažemo alternativno rješavanje spora pred jednim od tijela određenih za alternativno rješavanje potrošačkih sporova koji djeluju u Republici Hrvatskoj, npr:

– Centrom za mirenje pri Hrvatskoj udruzi za mirenje, Zagreb, Teslina 1/I, info@mirenje.hr

– Profi Test d.o.o, Centrom za mirenje, Medijator, Bjelovar, Petra Hektorovića 2, medijator@medijator.com.hr

– Sudom časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komor i, Zagreb, Rooseveltov trg 2., sudcasti@hgk.hr

– Centrom za mirenje pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Zagreb, Radnička cesta 52/1, hup@hup.hr.

– Centar za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Zagreb, Rooseveltov trg 2

Online rješavanje sporova:

Rješavanje sporova nastalih kupnjom putem interneta moguće je i preko ovlaštenog tijela Europske komisije za rješavanje sporova (ODR – online dispute resolution) i to putem slijedeće poveznice ec.europa.eu/consumers/odr.

To znači da problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Sve eventualno nastale sporove nastojat ćemo riješiti mirnim putem i dogovorom, a u slučaju spora nadležan je sud u Zagrebu.

Opće uvjete poslovanja možete preuzeti: OVDJE .

Shopping Cart