Sign up to newsletter


 

No products in the cart.

  • Tinktura od kore patlidžana

  Tinktura od kore patlidžana 50 ml

  0 reviews
  0 out of 5

  80.00 kn

  Patlidžan je bogat kalijem, koji u suradnji s natrijem regulira razinu vode u tijelu i normalizira rad srca. Sadrži ponešto magnezija, mangana i bakra. Od vitamina, najzastupljeniji su vitamini B skupine, ponajviše B1, B3, B6 i folati. No, ono što patlidžan čini visokovrijednom namirnicom nije njegov vitaminsko-mineralni sadržaj, već fitonutrijenti koji posjeduju antioksidativna, antikancerogena i protuupalna svojstva.

  U kori patlidžana nalazi se i nasunin koji, kako su potvrdila istraživanja, pomaže u u borbi protiv kolesterola, a razlog tome je sadržaj nasunina u kori patlidžana. Naime, nasunin je veoma dobar antioksidant koji sprečava oksidacijske degeneracije lipida, čime sprečava i nastajanje kolesterola.

  Istraživanja su pokazala da patlidžan sadrži bioflavonoide koji, osim što poboljšavaju djelovanje vitamina C, djeluju kao snažni antioksidansi te štite stanice od oštećenja i nastajanja raka. Daljnja istraživanja su pokazala da antocijan, kojega ima najviše u kori ploda patlidžana, sprječava nastanak raka želuca.

  Napomena

  Sve informacije na ovoj web stranici isključivo su informativne prirode i nisu namijenjene u svrhu dijagnosticiranja ili određivanja terapije bez savjetovanja s ayurvedskim liječnikom. Stranica je zamišljena da korisnicima na brz, efikasan i besplatan način pomogne u rješavanju svakodnevnih problema.